Programma

Hier vind je het voorlopige programma van de Sterrenkunde Olympiade 2022. De finale vindt plaats op 4, 5 en 6 juli in Groningen. Deze drie dagen worden gevuld met hoorcolleges, werkcolleges, leuke sterrenkundige uitjes en natuurlijk de finale zelf! 

Maandag 4 juli

Vanaf 11:30 uur ben je welkom in the Kapteyn Instituut in Groningen. Na de lunch beginnen we met een masterclass door een van de professoren van het instituut. Daarna werken jullie aan de eerste ronde van de finale opgaves. 
We sluiten de middag af met een rondleiding bij SRON, waar jullie van alles leren over de instrumentatie van telescopen. Nadat iedereen ingecheckt is in het hotel en we samen hebben gegeten, gaan we in de avond naar het DOT Live Planetarium voor een toffe show over het heelal!

Dinsdag 5 juli

We beginnen de dag vroeg om 09:00 uur op het Kapteyn Instituut met een ochtend vol met masterclasses, bestaande uit zowel hoor- als werkcolleges. Om 13:00 uur is het tijd voor de tweede ronde van finale opgaves. In de middag is het tijd voor een leuk uitje, en we sluiten de dag af met een diner in het Stadspark, om daarna samen terug naar het hotel te wandelen.

Woensdag 6 juli

Dan is het alweer de laatste dag! Ook dan beginnen we om 09:00 uur op het Kapteyn Instituut met een interessante ochtend vol lezingen en werkcolleges. Om 14:00 uur is de laatste ronde van finale opgaves. Terwijl jullie opgaves worden nagekeken, gaan we naar de Blaauw Sterrenwacht om de telescoop te bekijken. Om 16:15 uur wordt de winnaar tijdens de prijsuitreiking bekend gemaakt, waarna we de olympiade met een gezellig drankje om 17:00 uur afsluiten! 

Volg ons op: